De voordelen van werken met uitzendkrachten

Wanneer u in een branche werkt waarin pieken en dalen heel normaal zijn, dan is het vrijwel onmogelijk om altijd exact het gewenste personeelsbestand in huis te hebben. Uitzendkrachten bieden dan precies de handen die u tekort komt om een piek op te vangen. Heeft u specialisten nodig? Geen punt, Uitzendbureau Brabant regelt ze voor u! En wanneer u tijdelijk wat minder werk heeft dan loopt u niet het risico dat er mensen bij u op de bank zitten, terwijl u wel het salaris moet doorbetalen.

Ook voor uitzendkrachten zelf biedt het uitzendwerk goede mogelijkheden. Denk maar eens aan het opdoen van ervaring. Of de mogelijkheid om verschillende werkplekken te leren kennen. Hieronder vindt u alle voordelen van uitzendkrachten op een rij. 

Langere periode tijdelijke contracten

De periode waarin u tijdelijke contracten mag aanbieden aan uw werknemers is 3 tijdelijke contracten, met een looptijd van in totaal 3 jaar maximaal.

Gelukkig biedt uitzenden een mogelijkheid om 2,5 jaar langer gebruik te maken van tijdelijke contracten. Zo kunt u uw personeel flexibel inzetten en is uw werknemer langere tijd zeker van de baan bij uw bedrijf.

Eerste & tweede fase volgens de CAO

Fase 1 geldt gedurende de eerste 26 gewerkte weken. Daarna ga je door naar fase 2. Deze duurt 52 gewerkte weken. In fase 1 & 2 tellen alleen de weken waarin gewerkt is. Wanneer er niet wordt gewerkt, wordt er ook geen loon uitbetaald. Daarnaast is het uitzendbeding van kracht.

Derde fase

In de derde fase heeft de werknemer fase 1 en 2 doorlopen. In deze fase kan de werknemer maximaal 6 tijdelijke contracten krijgen en deze fase kan maximaal 4 jaar duren. Alle contracten die de werknemer in deze fase krijgt, zijn voor bepaalde tijd. Net zoals de contracten die de werknemer zou krijgen wanneer deze bij u in dienst zou zijn.

Vierde fase

Als er 4 jaar is gewerkt in fase 3, of wanneer er 6 tijdelijke contracten zijn geweest, valt de werknemer in fase 4 . In deze fase heeft de werknemer recht op een vast contract. Net zoals een werknemer die bij u in dienst is. Maar in deze constructie is dat wel 3,5 jaar later dan dat u wettelijk verplicht zou zijn wanneer de werknemer rechtstreeks bij u in dienst is.

Voordelen voor u

Voordelen voor u en de uitzendkracht

Voordelen voor uitzendkrachten

Onze manier van werken

Uitzendbureau Brabant heeft als doel om zeer gemotiveerde krachten, zo nodig met de juiste vakdiploma’s in te zetten voor uw werkzaamheden. Wij koppelen het werk dat u heeft aan de juiste mensen, zo wordt kwaliteit gegarandeerd en een zo snel mogelijke werkafloop mogelijk. En dat is goed voor iedereen.

De uitzendkrachten waarmee wij werken komen hoofdzakelijk uit Oost-Europa. Uitzendbureau Brabant werkt al vele jaren met deze groep zeer goed gekwalificeerde krachten, die graag de handen uit de mouwen steken in Brabant. Wij werken hoofdzakelijk voor bepaalde branches, binnen deze branches is het mogelijk om voor u binnen enkele dagen gespecialiseerde vakmensen beschikbaar te hebben. Maar ook buiten de branches waarmee wij voortdurend werken, kunnen wij de juiste mensen voor u bemiddelen.

Uitzendbureau Brabant is ook voor u de juiste partner!

Bent u in Brabant op zoek naar goed personeel?
Bent u benieuwd welke vakmensen wij u te bieden hebben?
Neem dan contact met ons op. Wij zijn ook voor uw bedrijf de juiste partner!

Vul het formulier in